Lubi otaczać się ładnymi przedmiotami i nie ukrywa, że każdy na pewnym poziomie fashion jest w jakiś sposób gadżeciarzem. Bo są coraz ładniejsze, modniejsze i bliżej człowieka. Nic, więc dziwnego, że to właśnie Dawid Woliński został zaproszony do współpracy przez markę ASUS z okazji premiery jej nowego notebooka Transformer Book T100.
Produkt jest połączeniem trzech urządzeń w jednym. To nie tylko ultralekki laptop, ale dzięki odłączanemu dotykowemu ekranowi staje się tabletem, a klawiaturę możemy używać do tradycyjnego, stacjonarnego komputera. Jest najlżejszym 10-calowym laptopem na rynku. Projektant stworzył, więc dedykowaną mu torbę, która jest nowoczesnym, bardzo praktycznym i przede wszystkim modnym pokrowcem współgrającym z designem T100.
Skąd pomysł na takie etui? O to zapytaliśmy samego Dawida Wolińskiego:
„Torba powstała z mojego silnego zapotrzebowania. Jak możesz zauważyć chociażby na zdjęciach w windzie (śmiech), zwykle mam dwie lub trzy torby ze sobą i zawsze jestem obładowany. Teraz to wszystko mieści się w jednej, która może być raz plecakiem, raz torbą na ramię. Jest duża, wygodna i przede wszystkim funkcjonalna. Posiada m.in. praktyczną kieszeń, do której możesz schować telefon czy jak w tym wypadku ten niewielki tablet T100 Asusa.
To taki dodatek, który powinien współgrać z człowiekiem, szczególnie takim, który ma podobnie jak ja dużo pracy. Wychodzi rano i wraca wieczorem. W międzyczasie często potrzebuję dodatkową bluzę, szalik czy parę adidasów. Do tego dochodzą rzeczy potrzebne do pracy. To wszystko teraz znajduje się w tej jednej torbie (śmiech)”.