Warto odwiedzić
Logotyp serwisu lamode.info

NEWSROOM – CO NOWEGO W MODZIE 30.10.2013

Butik LOFT37 nagrodzony, sukienka Paprocki[&]Brzozowski trafia na licytację, marka Aryton szyje na miarę, a już w grudniu kolejna edycja targów HUSH Warsaw. Co jeszcze nowego? Sprawdźcie!

NEWSROOM – CO NOWEGO W MODZIE 30.10.2013 11972 124439
  • Sukienka autorstwa Paprocki[&]Brzozowski trafi na licytację! Kreacja została stworzona dla Pauliny Krupińskiej, obecnej Miss Polonia, specjalnie na finał listopadowych wyborów Miss Universe w Moskwie. Aukcja rozpocznie się 4.11 i zakończy pięć dni później na stronie złotewyprzedaże.pl. Cały dochód zostanie przeznaczony na stypendium dla najzdolniejszego podopiecznego Fundacji Przyjaciółka.

• Polska moda powraca do tradycyjnego krawiectwa – marka Aryton szyje na miarę. W 19 salonach marki klientki będą mogły dopasować projekt do swoich wymiarów lub wybrać inny materiał, z którego ma zostać stworzony. Do wyboru 35 wzorów – 14 okryć, 7 sukienek, 2 spódnice, 11 żakietów i jedne spodnie. Wszystko w 23 rodzajach tkanin. Zamówienie realizowane jest w ciągu 14 dni.

• Zimowy HUSH Warsaw już niebawem. W Arkadach Kubickiego 7 i 8 grudnia odbędą się największe targi modowe w stolicy. Niemal 100 wystawców, świąteczna atmosfera i polska moda. Pierwszą, czerwcową edycję na Stadionie Narodowym odwiedziło ok. 20 000 osób. Od 25 do 31 października trwa nabór wystawców.

• Istniejący od zaledwie dwóch tygodni butik LOFT37 w warszawskim centrum handlowym Arkadia zdobył nagrodę Retail Marketing Awards, dla najlepszego sklepu branży modowej. Oceniano m.in. wygląd, innowacyjność i obsługę klienta. Marka LOFT37 walczy obecnie także o w kategorii Nowy Biznes konkursu Przedsiębiorca Roku Ernst[&]Young. Zwycięzców poznamy 23 listopada.

• Otwarty 12 października sklep Stradivarius w centrum handlowym Plac Unii to zapowiedź nowej aranżacji wnętrz we wszystkich lokalizacjach popularnej marki. Koncept La Bohème to połączenie industrializmu i romantyzmu w jednym pomieszczeniu. Dominują wykończenia w drewnie oraz kolory – biel i szarość. Postawiono na wiele elementów vintage m.in. lusterka i manekiny.

• Biżuteria włoskiej projektantki Isabelli Cerulli już do kupienia w Warszawie. Na ul. Mokotowskiej otwarto niedawno butik jej marki – 10m2. Zrobione z eko-skóry, jedwabnych i woskowanych sznurków oraz srebra bransoletki i naszyjniki, swój początek miały w Tarifie. Dziś sprzedawane są w różnych zakątkach świata.