lamode > MODA POLSKA > NEWSY > NEWSROOM – CO NOWEGO W MODZIE I URODZIE

NEWSROOM – CO NOWEGO W MODZIE I URODZIE

Dodane przez Redakcja
29 Sierpień '14

• Lady Gaga i Tony Benett to jeden z najbardziej zaskakujących i oryginalnych duetów showbiznesu. Już od jakiegoś czasu wiadomo o ich współpracy muzycznej, której efekty będziemy mogli posłuchać pod koniec września. W grudniu wspomniane dwie ikony popkultury zobaczymy także w nieco innej, tym razem modowej odsłonie. Muzycy właśnie zostali gwiazdami bożonarodzeniowej kampanii szwedzkiej sieciówki H&M. Ich wspólne zdjęcia wypełnią przestrzenie sklepowe tuż przed świętami, a w spocie reklamowym usłyszymy dzieło pochodzące z ich albumu „Cheek to Cheek”. W internecie opublikowano właśnie pierwsze zdjęcie zdradzające nieco rąbka tajemicy estetyki sesji. Lady Gaga w czarnej ogromnej peruce jak zawsze zaskakuje i kojarzy nam się z nieco młodszą wersją Cher, a Tony Benett jak to Tony Benett pozostaje wierny klasyce i widzimy go w stylowym smokingu.

• Firma Coty tym razem kooperuje ze znaną piosenkarką Katy Perry. Efektem tej współpracy jest nowy zapach dla kobiet Royal Revolution. Początkowo objawiają nam się nuty frezji i owocu granatu, które dają szybko dojść do głosu subtelnej mieszance drzewa sandałowego, kwiatu pomarańczy i jaśminowych płatków. Na końcu udaje mu się zdominować nasze zmysły niezwykłą tarniną w towarzystwie piżma i waniliowej orchidei. Perfumy te łączą w sobie kobiece piękno z pewnością siebie jako nierozerwalną parę, zamkniętą w „niewidzialnej luksusowej zbroi”.

• To nie koniec zapachowych nowości. Marka Playboy stworzyła właśnie nową linię kosmetyków #generation, które inspirowane są młodym pokoleniem ludzi i wpływem najnowszych technologii na nasze życie. Damska odsłona perfum bazuje na nucie dojrzałych wiśni, które flirtują z mandarynką i różowym pieprzem. Serce zapachu odnajdujemy w kwiatowo-owocowej kompozycji jaśminu, fiołka i malin. Męskie natomiast orzeźwiają zaskakującą mieszanką ananasa, bergamotki i korzennego cynamonu jako preludium do poznania duetu bobu tonka i aksamitnych drzew. Obie propozycje kojarzą nam się z zabawą i jeszcze raz zabawą! W ofercie znajdziecie także żele do kąpieli i mgiełki zapachowe.

• Podziwiacie talent i urodę hiszpańskiej aktorki Penelope Cruz? Dzięki marce Lancôme możecie spotkać się z jej zmysłowym spojrzeniem, a to wszystko za sprawą nowego tuszu do rzęsGrandiôse. Jego rewolucyjna formuła polega na przełomowym kształcie szczoteczki, uzyskanym dzięki niewielkiej średnicy i krótkim trzonie. Po zastosowaniu maskary rzęsy są jak nigdy dotąd pogrubione, wydłużone i podkręcone. Twarzą kampanii został nie kto inny, jak właśnie Penelope Cruz.

• Jest studentką trzeciego roku na prestiżowej Royal Academy w Antwerpii na wydziale fashion design i właśnie rozpoczęła współpracę z hiszpańskim artystą Adrianem Martinez’em. Efekt? Kolekcja Mono Mira Mono 2014 do której stworzył nadruki metodą druku sitowego. To jednak, jak zapowiada projektantka Ola Kawałko - dopiero początek! A my trzymamy za słowo!

• Już 4 września do niektórych sklepów wejdzie wyczekiwana kolekcja szwedzkiego giganta H&M Studio, która debiutowała na wybiegu w Paryżu. Pokaz zorganizowany był wówczas w słynnym Gran Palais, a w strojach pojawiły się m.in. Ola Rudnicka i Magdalena Frąckowiak. Kolekcja idealnie wpisuje się w lansowane przez projektantów trendy na nadchodzący sezon jesień-zima, a dodatkowo doskonale łączy w sobie kobiecość z elementami męskiej garderoby. Bieliźniane szorty, skórzane spodnie, wełniane płaszcze i sztuczne futra to tylko namiastka propozycji szwedzkiej sieciówki. Linię Studio znajdziecie w trzech punktach – w sklepie przy ulicy  Marszałkowskiej w Warszawie, w Galerii Krakowskiej w Krakowie i w Starym Browarze w Poznaniu.