lamode > MODA POLSKA > NEWSY > NEWSROOM – CO NOWEGO W MODZIE I URODZIE

NEWSROOM – CO NOWEGO W MODZIE I URODZIE

Dodane przez Redakcja
14 Październik '14
  • Kampania na Rzecz Walki z Rakiem Piersi w Polsce to część globalnej inicjatywy prowadzonej przez The Estēe Lauder Companies. Jej pomysłodawczynią była nieżyjąca już Evelyn H. Lauder, współtwórczyni rozpoznawalnej na całym świecie Różowej Wstążki i założycielka Fundacji na rzecz Badań nad Rakiem Piersi (Breast Cancer Research Foundation®, BCRF). W swych działaniach dążyła do wzrostu świadomości społecznej na temat zagrożeń płynących z choroby i co za tym idzie - całkowitego wyeliminowania raka piersi z naszego życia. Obecnie kampania zapoczątkowana 20 lat temu rośnie w siłę i ma coraz więcej zwolenników. Jak co roku Estēe Lauder może liczyć na wsparcie ze strony perfumerii Douglas i Sephora. Sprzedawane są w nich limitowane produkty znanych firm kosmetycznych takich jak: Clinique, La Mer, Bobbi Brown czy Bumble and bumble. W 2014 roku do grona pomagających dołączyły także  inne firmy takie jak: ANIA KRUK, WITTCHEN i YANKEE CANDLE. Przeznaczą one część dochodu ze sprzedaży, produktów stworzonych specjalnie dla Kampanii, na rozwój badań w Międzynarodowym Centrum Nowotworów Dziedzicznych.

• Moda po raz kolejny wykorzystuje swoją siłę i pokazuje, że nie jest obojętna na problemy innych. Mowa o inicjatywie „Moda bez ograniczeń”, skierowanej do osób niepełnosprawnych, które dzięki prowadzonym w trakcie wydarzenia warsztatach i wykładach zwieńczonych metamorfozą oraz Wielką Galą Finałową, mogą rozwinąć swoje zdolności i zmienić sposób myślenia o sobie. Za pomysłem imprezy charytatywnej stoi Fundacja Hipoterapia na Rzecz Dzieci Niepełnosprawnych z Krakowa, która chce zmienić podejście polskiego społeczeństwa do ludzi niepełnosprawnych. Sukces i zainteresowanie poprzednią edycją przekroczyły wszelkie oczekwiania, dlatego w tym roku program został jeszcze bardziej rozbudowany, a projekt wspierają wybitni przedstawiciele świata mody nie tylko z rodzimego podwórka. Wśród zaproszonych prelegentów znalazła się m.in. nowojorska blogerka i dziennikarka modowa Jilian Mercado, która mimo poruszania się na wózku nie rezygnuje z normalnego trybu życia. Zapisy na pierwsze warsztaty już ruszyły. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 18. października. Szczegółowe informacje znajdziecie na stronie www.modabezograniczen.pl, a już teraz zapraszamy Was do obejrzenia filmu promocyjnego z udziałem Anji Rubik i Zosi Ślotały.

• To nie koniec ciekawych inicjatyw. Już niedługo w Warszawie będzie mieć miejsce spotkanie poświęcone tematyce odpowiedzialnej mody. 18. października w  przestrzeniach warszawskiego baru Studio odbędą się minitargi i cykl debat na temat tego zjawiska w Polsce. Będzie to świetna okazja nie tylko do refleksji, ale i poznania rozmaitych perspektyw. Swoimi doświadczeniami i historiami podzielą się nie tylko eksperci CSR z Polski, ale też  Demorng Vorng i Sean Sophal z Kambodży, które od lat działają tam na rzecz poprawy sytuacji pracownic fabryk odzieżowych. Celem wydarzenia jest przede wszystkim wzrost świadomości  i pokazanie konsumentom, jak dzięki swoim indywidualnym decyzjom mogą wpływać na przemysł odzieżowy.

• Włosy to niekwestionowany atrybut kobiecości. Mocne, pełne objętości i blasku dodają nam pewności siebie i sprawiają, że czujemy się atrakcyjnie w każdej sytuacji. Nic dziwnego, że każda z nas marzy o bujnej i zadbanej fryzurze. Firma Bayer doskonale to rozumie i wychodzi naprzeciw oczekiwaniom swoich klientek na rynek wprowadzając właśnie linię preparatów Priorin Extra, które dzięki innowacyjnej formule stymulują wzrost włosów i pomagają zapobiegać ich wypadaniu. Suplement diety w formie kapsułek swój wyjątkowy skład zawdzięcza kompozycji czterech unikalnych składników, z kórych każdy odmiennie wpływa na kondycję włosa. Ekstrakt z prosa dostarcza niezbędnych składników odżywczych (m.in. witaminy i kwasy tłuszczowe omega 6 i omega 3), biotyna naturalnie odżywia i zapobiega wypadaniu, kwas pantotenowy pobudza wzrost włosa, a L-Cystyna dodatkowo wzmacnia. Szukajcie w aptekach!

• Od wczoraj w przestrzeni osiedla Apartamenty NA POWIŚLU przy ul. Kruczkowskiego 4 możecie upolować garnitury od Tomasza Ossolińskiego! Projektant zaprasza na wyprzedaż sampli z ostatnich pokazów, która potrwa do 18 października. Ceny obniżone zostały nawet o 90%, co w przypadku projektów sprzedawanych za ok. 7500PLN, może być sporą zachętą. Szczegóły znajdziecie w galerii zdjęć.

• Liście zielonej oliwki – to najnowsza propozycja polskiej marki kosmetyków Ziaja. Co w nich nadzwyczajnego? Zawierają oleuropeinę czyli naturalny przeciwutleniacz i substancję łagodzącą. Pozostawia on naszą skórę odświeżoną i wzmocnioną, a dodatkowo chroni przed utratą wody. W serii znajdziecie 8 produktów do kompleksowej pielęgnacji twarzy i ciała – dwufazowy płyn do demakijażu, maski, oliwki do mycia czy wodę tonizująca. My z pewnością sięgniemy po uniwersalny drobnoziarnisty peeling, który jest kosmetykiem do zadań specjalnych i od razu został naszym faworytem. Nie tylko wygładza i odświeża skórę, ale także pozostawia ją pełną blasku i energii.