PL / EN
RALPH LAUREN USTĘPUJE ZE STANOWISKA PREZESA MARKI

Dowiedzcie się, kto stanie za sterami marki!

Świat modowy obiegła informacja o tym, że po blisko 50 latach na stanowisku prezesa marki, Ralph Lauren ustępuje miejsca Stefanowi Larssonowi - dotychczas stojącemu za sterami Old Navy, a wcześniej przez 15 lat związanemu z  koncernem Hennes & Mauritz. Choć dowództwo przechodzi w ręce młodszego kolegi, Lauren nie planuje definitywnego rozstania z firmą: pozostanie aktywny w roli projektanta. O swym następcy wypowiada się w samych superlatywach, jako o osobie wyjątkowo utalentowanej i z ogromną wyobraźnią, które zapewnią marce dalszy rozkwit i sukcesy. Brand Ralph Layren Polo, który zasłynął m.in. koszulkami polo z charakterystycznym logo, ostatni rok zamknął przychodem rzędu 7,5 mld dolarów, zaś po podaniu informacji o wycofaniu sie Laurena do publicznej wiadomości, odnotował wzrost cen akcji o prawie 4%.

tagi: ralph lauren | ralph lauren polo | Hennes & Mauritz | Stefan Larsson | Old Navy | projektant | designer | collection | | RALPH LAUREN |